Shopping Cart

No products in the cart.

Go to top
About Us

Câteva lucruri despre cerneala noastră

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE CERNEALA STEREOHIP?

1. Este o cerneală non-toxică, pe baza de apă, prietenoasă cu mediul. 

2. Este o cerneală mixată si testată de noi în atelier, pe care o poți mixa la rândul tău pentru a obține noi culori și efecte.

3. Este opacă, merge aplicată atât pe textile închise cât și deschise la culoare.

4. Este ușor și sigur de utilizat și îndepărtat cu apă de pe suprafețe, când încă nu s-a uscat.

5. Se fixează termic cu fierul de călcat, protejând modelul cu hârtie de copt.

6.  Odată fixată, cerneala este rezistență la frecare și spălare. Textilele imprimate se pot spăla la mașină la 30-40 grade Celsius. Dacă cerneala este uscată corespunzător și apoi textilele sunt spălate la temperatura potrivită, printurile vor avea o viață lungă și frumoasă.

7. Deși noi o folosim și recomandăm în special pentru textile, cerneala Stereohip poate fi folosită pentru a imprima pe materiale textile / hârtie / piele / lemn etc.

RECOMANDĂRI DE LUCRU

Îți recomandăm să nu lucrezi direct “pe curat” și să faci câteva probe înainte de a imprima pe obiectul pe care vrei să îl înfrumusețezi, pentru a-ți intra în mână.

Înainte de a începe imprimarea, testează cerneala pe o bucată din materialul pe care urmează să lucrezi, usucă bine și spală. 

Cerneală se aplică pe materialul destinat decorării cu ajutorul accesoriilor de serigrafie (sită, racletă), se usucă cu aer cald și se fixează la temperatură mare, cu ajutorul fierului de călcat. Fiind o cerneală pe bază de apă, la expunerea îndelungată la aer sau căldură, ea își modifică vâscozitatea, devenind mai densă. Recomandăm ajustarea densității cernelii prin adăugarea de cantități mici de apă, treptat, pentru a ajunge la consistența dorită.

Dacă ajunge accindental pe suprafețe, ea se poate curăța ușor cu apă imediat după incident – pe măsură ce începe să se usuce ajunge tot mai greu de curățat. De aceea, îți recomandăm să protejezi suprafața de lucru și să nu porți hainele tale preferate atunci când imprimi.

Unele culori arată apetisant, dar nu sunt destinate sub nicio formă pentru a fi consumate ca hrană. Imprimarea textilelor poate fi o activitate extrem de distractivă pentru copii și recomandăm să îi supravegheați atent pe tot parcursul procesului.

Nu uitați să ne trimiteți creațiile voastre și să ne dați tag pe canalele de social media, folosind hashtag-urile #stereofashion sau #stereoproject.

Cu drag,

Alexandra & Sabina

Fii primul care primește vești și oferte speciale!